کلیات گیاه شناسی هندوانه گیاهی است یکساله ویک پایه ساقه آن خزنده و پیچک درد و برگهای آن پهن با بریدگیهای عمیق می باشد . گلهای آن کوچک و زردرنگ است . میوه آن رگد یا دراز . پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز می باشد . تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممکن است سیاه ، قرمز ، سفید و یا زرد باشد . | |
ترکیبات شیمیایی:
هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند بنام مانیتول می باشد در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است آب 92 گرم پروتئین 0/5 گرم مواد چربی 0/2 گرم نشاسته 6 گرم کلسیم 0/7 میلی گرم فسفر 10 میلی گرم آهن 0/5 میلی گرم سدیم 1 گرم پتاسیم 100 میلی گرم ویتامین آ 600 میلی گرم ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم ویتامین ب 2 0/3 میلی گرم ویتامین ب 3 0/2 میلی گرم ویتامین ث 8 میلی گرم تخم هندوانه دارای حدود 30 درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام می باشد . | |
خواص داروئی:
هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است . گرما را برطرف می کند و بهترین میوه تابستان است . 1)هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک می کند 2)هندوانه معده را تقویت می کند 3)پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است 4)مغز تخمه هندوانه کرم های معده و روده را از بین می برد 5)هندوانه برای ورم مثانه مفید است 6)هندوانه بدن را تازه شاداب می کند 7)هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است 8)آب هندوانه مخلوط با سکنجبین علاج کننده یرقان و دفع کننده سنگ کلیه است 9)برای خنک کردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شکر بخورید 10)برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشت بخورید 11)برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید 12)هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یکساعت قبل از غذا . زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می کند همچنین نباید آنرا با میوه های دیگر مخلوط کرد زیرا تولید نفخ شکم می کند | |
مضرات :
هندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنهائیکه دارای معده سرد می باشند مناسب نیست . اینگونه اشخاص اگر می خواهند هندوانه بخورند باید آنرا با شکر ، ویا عسل و یا گل قند بخورند . همچنین هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی می شود . |