کلیات گیاه شناسی به درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهو های بوده و در اکثر نقاط اروپا ، نواحی مدیترانه ، آسیا و آفریقای شمالی می روید . برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است . گلهای آن درشت ، برنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ می باشد . میوه رسیده زردرنگ ، گرد و یا بشکل گلابی است و در سطح آن پوشیده از کرک بوده و دریا طعمی مطبوع ، شیرین و یا کمی ترش است . | |
ترکیبات شیمیایی:
در 100 گرم میوه به مواد زیر مواد زیر وجود است : آب 83 گرم مواد قندی 10 گرم مواد نشاسته ای 5 گرم کلسیم 10 میلی گرم فسفر 17 میلی گرم آهن 0/8 میلی گرم پتاسیم 195 میلی گرم سدیم 5 میلی گرم ویتامین آ 40 واحد ویتامین ث 15 میلی گرم ویتامین ب 1 0/02 میلی گرم ویتامین ب 2 0/03 میلی گرم ویتامین ب 3 0/2 میلی گرم | |
خواص داروئی میوه به :
از نظر طب قدیم ایران به شیرین کیم گرم و تر و ترش و سرد و خشک است . روغن به سرد ، تر و قابض و به دانه سرد و تر است . 1)به تقویت کنده قلب است . 2)ادرار آور است. 3)نرم کننده سینه است . 4)مقوی معده و دستگاه هاضمه است . 5)قابض است . 6)خونریزی را بند می آرود . 7)به ترش مسهل است . 8)به ترش برای تنگی نفس مفید است . 9)به ترش استفراغ را بند می آورد . 10)اسهال های ساده و اسهال خونی را درمان می کند . 11)به بهترین و مفید ترین میوه برای مسلولین است . 12)خونریزی از رحم را متوقف می کند . 13)اثر مفید روی بواسیر درد . 14)برای هضم غذا مفید است . خواص به دانه 1- لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود . 2-ضد تب است . 3-اسهال خونی و ساده را درمان می کند . 4- برای درمان جراحات گلو موثر است . 5-سرفه را برطرف می کند . 6- برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است . 7-برای التیام ترک پوست دست وبدن ، نوک پستان ، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع بمالید . 8-برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است . 9-آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید . 10-جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است . خواص دم کرده گل و شکوفه به 1-سردرد را برطرف می کند. 2- مقوی معده است . 3-سینه را صاف و تقویت می کند. 4-سرفه کودکان را برطرف می سازد . 5-برای درمان بی خوابی دم کرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید . خواص روغن به 1)برای برطرف کردن زنگ زدن در گوش مفید است 2)سرگیجه را برطف می کند 3)برای مداوای زخم های دهان مفید است . 4)خونریزی ریوی را درمان می کند . 5)اسهال مزمن را برطرف می کند. 6)دوست کبد است و روم کبد را رفع می کند . 7)زخم روده ها را درمان می کند . خواص برگ وشاخه های به 1)جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا می کند . 2)زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئید . 3)قابض است . 4)ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است . | |
طرز استفاده:
1) شیره به : 50 گرم به را خرد کرده با 50 گرم عسل یا شکر مخلوط کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و آنرا روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقلیل یابد . 2) شراب به : 50 رگم به خورد شده را در یک لیتر شراب ریخته و بگذارید دو هفته بماند و سپس از آن استفاده کنید . 3)جوشانده دانه به : 30 گرم به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا بصورت ژله در آید . 4)جوشانده برگ درخت به : 30گرم برگ درخت به را در یک لیتر آبجوش ریخته و مدت چند دقیقه بجوشانید . 5)دم کرده گل به : 30 گرم گل به را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت پنج دقیقه بگذارید تا دم بکشد . 6)لوسیون پوست به : ایو لوسیون برای از بین بردن چین و چروکهای پوست از هر کرم دیگری موثر تر است . 7)روغن به : به را تکه تکه کرده و بپزید سپس آب آنرا بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند البته قدت کنید که روغن نسوزد . | |
مضرات :
خوردن به بصورت خام خوب نیست و مضر می باشد زیرا به خام رگهای بدن را مسدود می سازد و چون گرم است برای کسانیکه گرم مزاجند خوب نیست . |