باقلا Faba bean

کلیات گیاه شناسی

باقلا گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر می رسد . برگهای آن متناوب و مرکب است که دارای برگچه هایی بشکل تخم مرغ می باشد . گلهای باقلا درشت و سفید که دارای لکه های سیاه و یا بنفش است . میوه آن که همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از کرک بطول تقریبا 12 سانتیمتر است .در هر غلاف تعدادی دانه قرار درد . گل و شاخه گلدار ، میوه و تخم باقلا مصارف طبی دارند .

ترکیبات شیمیایی:

در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زیر موجود است :

آب                             72 گرم

پروتئین                      8/4  گرم

مواد چرب                   0/4 گرم     

نشاسته                   15/8 گرم

کلسیم                    28 میلی گرم

فسفر                     155 میلی گرم

آهن                       2/2 میلی گرم

سدیم                  40 میلی گرم

پتاسیم                470 میلی گرم

ویتامین آ             220 میلی گرم

ویتامین ب 1         0/3 میلی گرم

ویتامین ب 2          0/18 میلی گرم

ویتامین ب 3         1/5 میلی گرم

ویتامین ث           30 میلی گرم

ارسنیک             0/02 میلی گرم

ضمنا باقلا دارای ماده ای بنام فیتین Phytine می باشد که بسیار مغذی است و تقویت کننده بدن است . این ماده کلسیم بدن را تامین می کند باقلا غذای خوبی است برای دوران نقاهت .

خواص داروئی:

باقلا از نظر طب قدیم  ایران سرد و تر است و گل آن گرم می باشد

1)دم کرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است .

2)دم کرده گل باقلا سنگ کلیه را دفع می کند و برای قولنج های کلیوی مفید است.

3)جوشانده باقلا برای ورم مثانه مفید است.

4)جوشانده باقلا اثر خوبی در رفع رماتیسم درد .

5)از جوشانده باقلا برای درمان نقرس استفاده کنید.

7)باقلا را اگر با آب سرکه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان می کند.

8)برای رفع گرفتگی صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط کنید و بخورید .

9) برای رفع کوفتگی و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط کرده و با سرکه و نعناع بپزید و ضمادی را که بدست می آید روی ورم و کوفتگی قرار دهید .

10)ضماد در باقلا را با شنبلیله و عسل برای نرم کردن دمل و ورم بناگوش و زیر چشم مفید است.

11)جوشانده باقلا شکم روشهای مزمن را برطرف می کند.

12)ضماد باقلا جوش و کورک را می رساند و چرک را خارج می کند.

13)برای درمان تکرر ادرار از جوشانده ریشه باقلا استفاده کنید.

14)جوشانده سر شاخه های باقلا مستی مشروبات الکلی را برطرف می کند.

15)برای رفع التهاب و درد نوک انگشتان و ناخن باید یک مشت برگ باقلا را با نیم لیتر آب جوشانید و بگذارید کمی سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهید تا برطرف شود.

16)نان خوشمزه بمقدر 2% در باقلا بآن اضافه کنید.


مضرات :

باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر و معده می کند برای جلوگیری از این عوارض باید ابتدا باقلا را پوست کنده و بجوشانید و آب آنرا دور بریزید . سپس بان مقدری آب اضافه کرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادویه گرم مانند درچین و فلفل بخورید .

مصرف باقلای تازه ممکن است تولید مسمومیت و حساسیت شدید بکند که گاهی موجب مرگ می شود بنابراین باید در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط کنید . معمولا اشخاصی که به باقلای تازه حساسیت دارند فاقد یک آنزیم مخصوص هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد