پرتقال Orange

کلیات گیاه شناسی

پرتقال درخت کوچکی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ ، کمی ناصاف و یموه آن بسته بانواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز می باشد .

پرتقال یکی از قدیمی ترین میوه هایی است که بشر از آن استفاده می کرده است و در حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده است .

در حال حاضر بیشتر از 200 نوع پرتقال در آمریکا کشت می شود و آمریکا نصف کل محصول پرتقال دنیا را تولید می کند .

پرتقال اولیه ، کوچک ، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده است .

پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت .

ترکیبات شیمیایی:

پرتقال یکی از غنی ترین منابع ویتامین C می باشد . البته باید دقت کرد که ویتامین C در اثر سرما و رگمای زیاد از بین می رود . اسانسی که از گلهای پرتقال گرفته می شود بنام روغن نرولی Neroli Oil معروف است که دریاب وئی بسیار مطبوع بوده و خیلی گران است و در عطر سازی از آن استفاده می شود .

در 100 گرم پرتقال پوست کنده مواد زیر موجود است :

آب                         86 گرم

پروتئین                  1 گرم

نشاسته                0/2 گرم

کلسیم                  12 گرم

فسفر                    40 میلی گرم

آهن                       20 میلی گرم

سدیم                     0/4 میلی گرم

پتاسیم                  1 میلی گرم

ویتامین آ               200 میلی گرم

ویتامین ب 1           200 واحد

ویتامین ب 2          0/1 واحد

ویتامین ب 3         0/04 میلی گرم

ویتامین ث            50 میلی گرم

در صد گرم پوست پرتقال مواد زیر موجود است :

آب                       70 میلی گرم

پروتیئن                  1/5 میلی گرم

مواد چربی              0/2 میلی گرم

مواد نشاسته ای       25 میلی گرم

کلسیم                   160 میلی گرم

فسفر                     20 میلی گرم

آهن                       0/8 میلی گرم

سدیم                    3 میلی گرم

پتاسیم                   210 میلی گرم

ویتامین آ                 420 واحد

ویتامین ب 1            0/12 میلی گرم

ویتامین ب 2            0/1 میلی گرم

ویتامین ب 3            1 میلی گرم

ویتامین ث               135 میلی گرم

خواص داروئی:

موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریکا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت که علت اینکه سرطان معده در آمریکا کمتر از نقاط دیگر است این است که مردم آمریکا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می کنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .

1)دانشمندان سوئدی کشف کرده اند که خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می کند .

2)خوردن پرتقال کلسترول را پائین می آورد .

3)پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است .

4)اسانس پرتقال ضد عفونت های میکربی است .

5)پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .

6)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است .

7)جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد  مفید است .

8)خوردن پرتقال ضد اسپاسم  و آرام بخش است .

9)اسانس پرتقال را برای ضد عفونی کردن بکار می برند .

10)پرتقال خون را تمیز می کند .

11)برای برطرف کرده چین و چروک صورت وشادابی آن قسمت خوراکی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب بشوئید .

12)از پرتقال برای کم کردن وزن می توانید استفاده کنید . طرز استفاده بدین صورت است که یک عدد پرتقال و 3 عدد لیموترش را پوست کنده و به قطعات کوچک تقسیم کنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و بان نیم لیتر آب اضافه کنید و بمدت 10 دقیقه بجوشانید . سپس سه قاشق عسل بان اضافه کرده و مجددا بمدت 5 دقیقه بجوشانید و آنرا صاف کنید . از این شربت 3فنجان در روز بنوشید . تا زون شما بمقدر ایده آل داراید .

13)پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصی قلیایی به بدن می دهد و برای کسانیکه گوشت زیاد مصرف می کنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .

14)برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می کند .

15)خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده می باشد وآب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر مارکت ها این خواص را ندارند .


مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد