زردآلو Apricot

کلیات گیاه شناسی

درخت زردول بومی نواحی چین می باشد و هنوز هم بصورت وحشی در این مناطق می روید این درخت  در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت .

درخت زردآلو تا ارتفاع 6 متر می رسد برگهای آن مانند قلب نوک تیز و برنگ سبز روشن مایل به زرد می باشد . گلهای زردآلو درشت و برنگ سفید متمایل به قرمز است .

میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان میرسد.

هسته زردآلو صاف ، قهو های و یبضی شکل است در داخل هتسه مغز آن قرار درد که طعم آن شیرین و گاهی تلخ می باشد .

ترکیبات شیمیایی:

در صد گرم زردآلوی بدون هسته مواد زیرموجود است

انرژی                            54 کالری

آب                                84-81 گرم

مواد قندی                      12-10 گرم

پروتئین                          1 گرم

کلسیم                         18 میلی گرم

فسفر                          23 میلی گرم

سدیم                          1 میلی گرم

پتاسیم                       280 میلی گرم

آهن                            0/5 میلی گرم

ویتامین آ                      2700 واحد

ویتامین ب 1                 0/03 میلی گرم

ویتامین ب 2                 0/04 میلی گرم

ویتامین ب 3                 0/6 میلی گرم

ویتامین ث                  10 میلی گرم

اسید سالسیلیک          1/5 گرم

مواد نشاسته ای          6/35 گرم

آلبومین                      0/45 گرم

چربی                       0/12 گرم

مغز زردآلو دارای 40% روغن ،مقدری پروتئین ، قند  اسانس و ویتامین های A و C و B17 کبالت می باشد . ویتامین B17 که Laetrile  و Pangamic acid پانگامیگ اسید نامیده می شودطبق تحقیقات دانشمندان ضد بیماری سرطان و معالج سرطان است واین ویتامین بصورت قرص در اروپا وجود داشته و مصرف می شود ولی متاسفانه فروش آن در کانادا قدغن است زیرا دری مقدر بسیار کمی سیانید می باشد .

خواص داروئی:

خواص درمانی زردآلو

زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است

1)تصفیه کننده خون است

2)عروق را باز می کند

3)ملین است

4)بوی بد دهان را رفع می کند

5)تب بر است

6)بعلت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است

7) روم مفاصل را برطرف می کند

8) ضد نرمی استخوان است

9)برای قلیایی کردن بدن مفید است

خواص درمانی هسته وبرگ زردآلو

مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و برگ و گل آن سرد و خشک است .

1- مغز آن تقویت کننده قوای جنسی است

2-وغن مغز هسته را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند .

3-روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است

4-روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است

5-روغن تلخ هسته ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.

6-دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است

7-برای تسکین گوش درد چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید .


مضرات :

زردآلو بطور کلی دیر هضم ، ثقیل و نفاخ است . شاخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند . همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان می سازد .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد