بلوط Oak Bark گز علفی (شیره بلوط)


کلیات گیاه شناسی

بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگهای کردستان ،‌لرستان و کهکلویه می روید . ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا 50 متر و قطر تنه آن به 3 متر نیز می رسد . برگهای درخت بلوط پنجه ای و مانند انگشتان دست می باشد . میوه درخت بلوط که به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله ای جای می گیرد .

ترکیبات شیمیایی:

پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن ، قند ، اسید گالیک ، اسید مالیک ، کوئرسین Quercine ، موسیلاژ ، پکتین ،‌رزین و روغن است .

خواص داروئی:

بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

خواص میوه بلوط

میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می کرده اند . حتی اگر آنرا خشک و در کرده و با در گندم مخلوط می کنند و از آن نان تهیه می نمایند .

می توان بلوط را بوداده و سپس آنرا در کرده و از آن چائی تهیه کرد . مقدر مصرف آن یک قاشق چایخوری در یک لیوان آب جوش می باشد . این دم کرده را می توان برای مورد زیر بکار برد .

1- بواسیر را برطرف می کند .

2-اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می کند .

3-درد معده و گاز معده را برطرف می کند .

4-برای رفع کم خونی موثر است .

5-نرمی استخوان را درمان می کند .

6- برای تقویت عمومی بدن موثر است .

7-برای معالجه اسهال اطفال ،‌در بلوط را با کاکائو مخلوط کرده و دم کرده آنرا به اطفال می دهند .

خواص درخت بلوط

برای استفاده از پوست درخت بلوط  یم توان آنرا در کرده و با عسل مخلوط کنید و یا اینکه یک قاشق در آنرا در یک لیوان آبجوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید .

1- خونریزیها را متوقف می سازد .

2-درمان کننده بواسیر خونی است .

3-خاصیت ضد عفونی درد .

4-ادرار را زیاد می کند .

5-ترشحات زنانه را از بین می برد .

 

مصارف خارجی پوست درخت بلوط

برای استفاده خارجی از جوشانده پوست درخت استفاده می شود . بدین منظور باید 15 گرم پوست درخت را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد .

از این جوشانده می توان بعنوان کمپرس استفاده کرد و یا آنرا در وان حمام ریخته ودر آن ساتراحت نمود .

1)خون مدرگی را درمان می کند .

2)اگزما را از بین می برد.

3)برای درمان بیماریهای پوستی  در وان حمام که در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریخته اید به مدت یکربع ساعت استراحت کنید .

4)اگر واریس درید این قسمتها را با جوشانده پوست بلوط کمپرس کنید .

 

گز علفی

در اثر نیش زدن حشره ای مخصوص به برگ و یا شاخه های درخت بلوط ماده ای به بیرون تراوش می کند که در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه هایی به قطر 2 سانتیمتر بر روی ساقه و یا برگ ظاهر می شود . برای استفاده از گز شاخه های درخت را تکان می دهند تا دانه های گز به زمین بریزد . البته این دانه ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است که باید تمیز شود .

گز علفی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برای استفاده طبی از گز علفی می توان آنرا با عسل مخلوط کرد و یا جوشانده آنرا تهیه نمود .( 50 گرم در یک لیتر آب جوش )

 

خواص گز علفی

1)قابض است .

2 ) خونریزیها را متوقف می سازد .

3)مقوی معده است .

4)تقویت کننده دستگاه تنفسی است .

5)سینه را نرم و صدا را صاف می کند .

6)سرفه ها را برطرف می کند .

7)تنگی نفس را درمان می کند.

8)برای معالجه بواسیر گز علفی را با عسل مخلوط کرده و بر روی بواسیر بگذارید .


مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد